Wandelen

Het is heerlijk wandelen in Beeckestijn

Buitenplaats Beeckestijn is een prachtig wandelgebied. Of het nu gaat om het genieten van de natuur of om het ontdekken van zes verschillende stijlvormen in tuinarchitectuur, het cultureel erfgoed Beeckestijn is een unieke ervaring voor de wandelaar. Honden onder begeleiding zijn ook welkom op de buitenplaats, behalve in enkele kwetsbare tuinen. Er is een gedeelte waar de honden los mogen lopen en een deel waar ze moeten worden aangelijnd.
Hieronder vindt u verschillende wandelmogelijkheden.

Wandeling Dorp Velsen en buitenplaatsen

Wandeling die bij buitenplaats Velserbeek start, langs Beeckestijn voert en de oversteek maakt naar het Dorp Velsen. Daar komt men langs zeventien interessante punten, eindigend in de tuin van de Engelmunduskerk.

Ga naar de wandeling van Dorp Velsen en buitenplaatsen

Wandelroute van Natuurmonumenten 2,64 Km

Bijzonder aan Beeckestijn is dat je er verschillende tuinstijlen naast elkaar ziet. Rond het landhuis liggen de geometrisch aangelegde tuinen in classicistische stijl. Later wandel je door de tuinen in landschapsstijl, waar natuurlijk ogende kronkelpaden, waterpartijen, heuvels en open velden het beeld bepalen. Met als hoogtepunten op de route: het landhuis, de bloemenwaaier, de slangenmuren, slingerpaden en het kapelletje.

Ga naar de wandelroute van Natuurmonumenten

Wandelen over Buitenplaats Beeckestijn

Op Buitenplaats Beeckestijn is het heerlijk rustig genieten en wandelen. In het sfeervolle dorpje Driehuis zie je enkele bezienswaardigheden, zoals de Sint Engelmunduskerk en het witte ontvanggebouw van Begraafplaats en Crematorium Westerveld van de architect Dudok. Na of tijdens de prachtige wandeling wordt u welkom geheten bij Brasserie Beeckestijn. Route 546987 van route.nl.

Routebeschrijving

Wandelnetwerk Noord-Holland Startpunt Beeckestijn

De rode route is een korte rondwandeling van Natuurmonumenten door de schaduwrijke parkbossen en de siertuinen van Beeckestijn. De groene route loopt ten zuiden van Beeckestijn naar Driehuis. Ook de paarse route gaat naar Driehuis. Aan de andere kant van het spoor loopt u via de volkstuinen, waar van alles wordt verbouwd, terug naar Beeckestijn. Zin in een langere rondwandeling? Kies dan voor de blauwe route. Via de buitenplaatsen Beeckestijn en Velserbeek loopt u naar het Startpunt Pontplein.Terug gaat de route langs het Noordzeekanaal, waar grote schepen af en aan varen, en door recreatiegebied Spaarnwoude.

Download de wandelkaart

Kaart van een wandelroute van een uur

De wandelroute van ongeveer 1 uur door Beeckestijn is voorzien van kanttekeningen door Joke van der Aar en Siebe Rolle. Hoewel inmiddels een aantal vernieuwingen in de tuinen en het parkbos heeft plaatsgevonden, zijn de meeste beschrijvingen nog steeds van toepassing.

Download de wandelkaart

Wandelen met de hond

In Beeckestijn kunnen wandelaars hun hond meenemen. Er is een losloopgebied en een zone waar de honden moeten zijn aangelijnd. In deze gedeelten zijn maximaal drie honden per begeleider toegestaan en er geldt een opruimplicht. Enkele kwetsbare tuingedeelten zijn verboden voor honden. De zones zijn eenvoudig te herkennen aan de groene, oranje en rode bordjes. Hondenuitlaatservices zijn niet toegestaan.

Download de plattegrond