Het hoofdhuis

 

Het Huis Beeckestijn is ruim twee eeuwen in handen geweest van particuliere families, totdat het in 1952 door de gemeente Velsen werd gekocht. Het huis was in de oorlog ernstig aangetast. Het was onbewoonbaar en belangrijke interieurdelen verdwenen. Sindsdien is het huis met geld van particuliere instanties, fondsen, gemeente, provincie, rijk en de Europese Gemeenschap gerestaureerd. 

In 2006 werd het huis, dat als Museum in gebruik was, door de gemeente Velsen gesloten. Het huis kwam in bezit van Vereniging Hendrick de Keyser met de conditie dat de benedenverdieping publiek-toegankelijk moet blijven. Na een grondige restauratie werd het hoofdhuis in 2011 weer in gebruik genomen. De bovenverdieping heeft nu een kantoorbestemming, waarvan verschillende units worden verhuurd. Aan de zuidzijde van het gebouw vindt men een woning, die verhuurd is.
Neem contact op over de verhuur van bedrijfsruimten.

De publiek-toegankelijke ruimten

De benedenverdieping en de slaapkamer op de eerste verdieping zijn toegankelijk voor publiek. De ruimten zijn ingericht als het Museumhuis-Verdieping Beeckestijn, een van de Museumhuizen in Nederland. Het Museumhuis is voor publiek geopend van donderdag t/m zondag van 11.00-16.00 uur.