Fietsen 

Fietsen in Beeckestijn

Beeckestijn heeft maar één fietspad. Het loopt van voor de hoofdingang via de recreatievelden, naar rechts om het koeienlandje heen en eindigt bij de Kapelwoning. Alle andere paden in Beeckestijn zijn wandelpaden, dus is fietsen nergens toegestaan, behalve op dit ene fietspad.

 

Fietsen langs Beeckestijn

Even rusten bij Buitenplaats Beeckestijn tijdens een fietstocht is zeker de moeite waard! Kies een van de mooie fietsroutes langs Beeckestijn.

Fietsroute 16 KM: Cultuurhistorische route Gemeente Velsen

Velsen heeft een aantal prachtige historische plekken, zoals landgoed Duin & Kruidberg, Ruïne van Brederode en de buitenplaats Beeckestijn. Laat u verrassen door de charmante kant van Velsen.

Ga naar de routebeschrijving en plattegrond

Fietsroute 20 KM:  Velsen-Zuid en de landgoederen Velserbeek en Beeckestijn

Rondrit van NIVON Natuurvrienden. Start vanaf het NIVON Natuurvriendenhuis en Banjaertterrein aan de Burg. Rothestraat 53A 1949 CC Wijk aan Zee. Voor deze derde route van de lijst is geen duinkaart nodig.

Ga naar de routebeschrijving

Fietsroute 21 KM: Beeckestijnroute 

Langs de rand van de Noord-Hollandse duinen bij Haarlem schakelen zich villadorpen en landgoederen aaneen. Langs fraaie architectuur fietst u – licht stijgend en dalend – door het golvende duinlandschap. Meerdere keren opent het landschap zich en hebt u uitzicht over een duinvallei. De route is in 2011 volledig ANWB-bewegwijzerd. U bepaalt zelf waar u wilt beginnen.

Ga naar de routebeschrijving en plattegrond

Fietsroute 36 KM:  De prachtige binnenstad van Haarlem

Rondrit die door het oude centrum van Haarlem gaat, langs het bosrijke randgebied van Nationaal Park-Zuid Kennemerland, een stop heeft bij Brasserie Beeckestijn en langs twee oude forten voert. Route 546986 van route.nl.

Ga naar de routebeschrijving

Fietsroute 38 KM:  Een rondje Spaarndam

Rondrit door prachtige natuurgebieden, bijzondere dorpjes en langs Fort Bezuiden Spaarndam, met een stop bij Brasserie Beeckestijn en door Spaarnwoude, een uitgebreid natuur- en recreatiegebied. Route 546985 van route.nl.

Ga naar de routebeschrijving

Fietsroute 50 KM: Langs buitenplaatsen en kastelen

Route begint en eindigt nabij het NS-station Beverwijk en loopt via het Fietsknooppuntennetwerk. Ergens onderweg beginnen kan natuurlijk ook. De tocht is ca. 50 kilometer lang. De verschillende horecagelegenheden bevinden zich in de directe omgeving van de route. De hoofdroute komt langs de buitenplaatsen Velserbeek, Waterland en Beeckestijn.Op de kaart is ook een alternatieve route aangegeven. Deze loopt langs het landgoed Duin & Kruidberg en de Ruïne van Brederode.

Ga naar de routebeschrijving en plattegrond