Rolstoelen, rollators, buggy’s

Verkorte route Buitenplaats Beeckestijn

De verkorte route voert over verharde paden langs een aantal hoogtepunten, zoals het landhuis, de bloemenwaaier en de slangenmuren. Deze is zeer geschikt voor rolstoelgebruikers en wandelaars met rollators of buggy’s.

 

Tot aan het Centraal Plateau in het midden van de buitenplaats kun je de rode route volgen van Wandelnetwerk Noord-Holland. Het achterste deel van Beeckestijn bestaat uit onverharde slingerpaadjes en is daarom minder geschikt voor rolstoelen. Deze – verkorte – route steekt voor het Centraal Plateau over naar de zuidlaan. Hier kun je de rode route weer verder volgen.

NB ook alle andere wandelpaden in het voorste gedeelte van buitenplaats Beeckestijn zijn verhard.

Met dank aan

Deze route is mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij voor het project Natuur voor iedereen. Dit is één van de in totaal 40 projecten die Natuurmonumenten samen met HandicapNL, de Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind en Kenniscentrum Groen & Handicap voor het hele land realiseert.

Startpunt

Beeckestijn – Rijksweg 136 1981 LD Velsen-Zuid

Rolstoelvriendelijk

– De hele route is verhard (padvast, schelpenpad, klinkers, asfalt)
– Er zijn 2 gehandicaptenparkeerplekken vlakbij de entree van Beeckestijn en er is 1 gehandicaptenparkeerplaats aan de kant van het dagrecreatieterrein
– Ook alle andere wandelpaden in het voorste gedeelte van buitenplaats Beeckestijn zijn verhard

Praktisch

– In Brasserie Beeckestijn is een aangepast toilet aanwezig.
 

 

 
 

Hond aan de lijn

 
De buitenplaats is opgedeeld in een losloopgebied en een aanlijngebied voor honden. Deze zones zijn met bebording aangegeven. In beide zones geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Enkele kwetsbare tuingedeelten blijven verboden voor honden (geleidehonden uitgezonderd). 

 

Wandelnetwerk Noord-Holland Startpunt Beeckestijn

De rode route is een korte rondwandeling van Natuurmonumenten door de schaduwrijke parkbossen en de siertuinen van Beeckestijn.

Download de wandelkaart

Wilde bloemen

Laat je in de lente en de zomer verrassen door de variëteit aan wilde bloemen langs deze route. Een kleurrijke toevoeging aan ons landschap en tevens een thuis voor vele insecten en vogels. Helaas is er door landbouw en verstedelijking steeds minder ruimte voor wilde bloemen waardoor het aantal insecten- en vogelsoorten afneemt. 

Samen kunnen we hier iets aan doen! Vraag de gratis toolkit aan en help mee Nederland weer volop in bloei te zetten. Zo geniet je samen met de insecten en de vogels ook bij jou in de buurt van wilde bloemen en draag je bij aan het behoud van onze natuur.