Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tentoonstelling: Omzeild! Buitenplaats Beeckestijn en de komst van het Noordzeekanaal

1 april 2022 - 1 april 2027

De tentoonstelling Omzeild! Buitenplaats Beeckestijn en de komst van het Noordzeekanaal gaat terug naar de 19e eeuw. Amsterdam zoekt een oplossing om zijn haven bereikbaar te houden. Een oud plan om een rechte, korte verbinding vanaf Amsterdam direct naar de Noordzee te maken wordt weer opgepakt.

De aanleg van het Noordzeekanaal heeft een enorme impact gehad op de regio Kennemerland. Als in 1865 de eerste spade het zand van de 7 km brede duinen bij Velsen in gaat, loopt de route van het kanaal rechtstreeks naar Amsterdam. Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid had er door de komst van de vaarweg bijna niet meer gestaan! In de oorspronkelijke plannen liep de vaarroute namelijk dwars door de buitenplaatsen Beeckestijn en Waterland. Waarschijnlijk is de tussenkomst van de heer Boreel van Hogelanden, eigenaar van beide buitenplaatsen, hun redding geweest. Dit verklaart ook meteen waarom het kanaal met een keurige bocht het dorpje Velsen-Zuid omzeilt.

Tickets reserveren
Een kaartje voor een bezoek aan Buitenplaats Beeckestijn kost slechts € 6,-. Bezoekers tussen de 12 en 26 jaar betalen € 5,-. Kinderen onder de 12, Huisgenoten en Vriendenloterij VIP-KAARThouders en bezoekers met een Rembrandtkaart mogen gratis naar binnen. Je loopt op eigen gelegenheid door het Huis en de tuin.

Gegevens

Begin:
1 april 2022
Einde:
1 april 2027
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.museumhuizen.nl/nl/buitenplaats-beeckestijn

Organisator

Vereniging Hendrick de Keyser
E-mail
www.hendrickdekeyser.nl

Locatie

Hoofdhuis Beeckestijn
Rijksweg 134
Velsen-Zuid, 1981 LD Nederland
+ Google Maps