Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NMF Kamermuziekfestival

6 oktober 2023 - 8 oktober 2023

Muzikaal natuurtalent brengt Buitenplaats Beeckestijn tot leven van 6 tot en met 8 oktober

In het weekend van 6 tot en met 8 oktober 2023 opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Beleef jazz op een jachtslot, Mozart in een fort of blazers in het bos. Buitenplaats Beeckestijn is één van de cultuurhistorische locaties waar een uiteenlopend muzikaal programma wordt aangeboden. Kaarten zijn nu te koop via nm.nl/kamermuziekfestival.

Op vrijdagavond 6 oktober zullen Julija Hartig en Reineke Broekhans in het zuidelijk koetshuis op Buitenplaats Beeckestijn hun programma ‘Dark Velvet’ laten horen. Julija werd onlangs genomineerd voor een Edison Klassiek in de categorie ‘Nieuwkomer Nationaal’. Zaterdagmiddag 7 oktober is het podium voor het Gvetadze-Saeijs-Bogdanovic Trio en ’s avonds brengen Dudok kwartet & Shuann Chai hun composities ten gehore. Zondagochtend kunt u genieten van het duo Adinda & Thijs van Delft en zondagmiddag 8 oktober wordt het NMF Kamermuziekfestival op Beeckestijn afgesloten met een gevarieerd concert van het Pedano Trio.

De kamerconcerten vinden plaats op Buitenplaats Beeckestijn aan de Rijksweg 134 in Velsen-Zuid. Beeckestijn wordt sinds 2011 door Natuurmonumenten beheerd. Beeckestijn is een buitenplaats met een rijke cultuurhistorie en prachtige stijltuinen. De gebouwen, het parkbos en de tuinen vormen samen een rijksmonument. Wandel voorafgaand aan het concert langs de gebouwen en het parkbos via de rode route. Volg de voetsporen van de bewoners van weleer en laat je leiden langs de hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere buitenplaats, zoals de klassieke kruidentuin met slangenmuur, een bloemenwaaier, een romantisch berceau en een barokke siertuin.

Over het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

Gegevens

Begin:
6 oktober 2023
Einde:
8 oktober 2023
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Natuurmonumenten
Telefoon
075-6472040
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Buitenplaats Beeckestijn
Rijksweg 134
1981 LD Velsen-Zuid,
+ Google Maps