Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurwerkdag Buitenplaats Beeckestijn

4 november 2022 om 10:00 - 14:00

Op vrijdag 4 november doen we mee aan de Landelijke Natuurwerkdag. Op buitenplaats Beeckestijn kun je tijdens deze dag samen met de boswachters aan het werk om de natuur een handje te helpen. Ook als je geen ervaring hebt met werken in de natuur. Kom jij ons helpen?

Wat gaan we doen?

Op van het dagrecreatieveld van Beeckestijn gaan we aan de slag in de bosrand. We gaan de (jonge) boompjes die daar opgekomen zijn snoeien, zodat er meer licht op de bodem komt. Hierdoor komt er ruimte voor andere planten en struiken. Dit is belangrijk voor sommige soorten (broed)vogels, en voor veel insecten. We werken dus aan het vergroten van de biodiversiteit in het gebied!

Natuurmonumenten zorgt voor de gereedschappen en materialen, de deelnemers zorgen zelf voor werkkleding en stevige schoenen.

De activiteit is gratis, je helpt mee aan de natuur.

Praktische informatie:

  • Tijd: 10.00 – 14.00 uur
  • Werkzaamheden: Het werk is geschikt voor iedereen die lichamelijk in goede conditie is. Ook kinderen vanaf circa 14 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) welkom om mee te helpen.
  • Kleding: trek eigen werkkleding en stevige schoenen aan
  • Koffie, thee, lunch: Koffie & thee aanwezig, lunch zelf meenemen
  • Adres: Rijksweg 134, Velsen-Zuid
  • Verzamelplek: Verzamelen bij de gele container op het dagrecreatieveld van Beeckestijn. Vanaf de hoofdingang aan de Rijksweg doorrijden tot aan het eind van de parkeerplaats, rechts met de bocht mee het recreatieterrein op en dan na ongeveer 200 meter aan je linkerhand.

Locatie

Buitenplaats Beeckestijn
Rijksweg 134
1981 LD Velsen-Zuid,
+ Google Maps