De heer Ton van Oosterom heeft prachtige historische verhalen geschreven over de vroegere bewoners van Beeckestijn. Eerder werd het verhaal over Catharina en Anna Maria Boreel en Willem François Boreel verteld. In deze editie vindt u het verhaal over tuinarchitect Johan George Michael.
Toen Jacob Boreel Jansz. omstreeks 1758 Johann Georg Michael uitnodigde om vanuit het vorstendom Waldeck en Pyrmont naar ons land te komen en op Boreels Velsense buitenplaats Beeckesteyn als gardenier te komen werken, heeft hij niet kunnen vermoeden welke bekendheid zijn Duitse tuinman zou gaan krijgen. Een bekendheid die meer een beroemdheid zou worden en zich tot over onze grenzen zou uitstrekken. Een bekendheid, anderzijds, die ook nog veel over zijn leven onbekend zou laten.

Als gardenier -tuinman dus- hierheen gekomen op een leeftijd van omstreeks twintig jaar, zou hij zich gaan ontwikkelen tot een vernieuwend en vooraanstaand ontwerper van tuinen. Later noemde hij zich dan ook tuinarchitect, een vak waarvoor toen nog geen officiële opleiding bestond. Maar behalve tuinarchitect werd hij ook kweker en dreef hij handel in planten, bomen en struiken.

De verhalen op een rij:

Een stukje geschiedenis van Beeckestijn (1/4) Catharina en Anna Maria Boreel
Een stukje geschiedenis van Beeckestijn (2/4) Willem François Boreel
Een stukje geschiedenis van Beeckestijn (3/4) Johan George Michael
Een stukje geschiedenis van Beeckestijn (4/4) Van boederdij tot dodenakker