Een korte update over het schoonmaken van Lucretia.

Sinds een paar weken krijgt het mooie beeld van Lucretia een grote schoonmaak beurt.
Het beeld was er de laatste jaren niet mooier op geworden en krijgt een door de Vrienden aangeboden grote schoonmaakbeurt. Wij vonden het erg jammer dat dit mooie beeld dat bij Beeckestijn hoort er zo slecht uitzag.

Om nu te voorkomen dat over een aantal jaren het beeld er weer slecht uitziet is er ook voor gekozen om een beschermlaag aan te brengen die de poreuze steensoort goed zal beschermen en “schoon” gaat houden. We hebben hier een expert voor in de arm genomen; Restauratie Atelier Paff uit Haarlem.
Hieronder een foto van hoe het beeld er uit zag:

En hier een korte status update van de vorderingen.

Het werk is nog niet klaar maar, we houden u natuurlijk op de hoogte over de voortgang!