Zondag 28 januari 2024 wordt de 33ste editie van de Beeckestijn Cross gehouden, de derde cross van het RunX Haarlem Crosscircuit. Het uitdagende parcours door het parkbos van de 18e eeuwse buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is voor iedere hardloper een uitdaging. Of je nu jong, oud, ervaren of beginner bent: iedereen kan crossen!

De recreatieve lopers kunnen zichzelf uitdagen en lekker hardlopen door het decor van het prachtige landgoed Beeckestijn beheerd door Natuurmonumenten. Wedstrijdlopers krijgen de mogelijkheid om hun krachten te meten en strijden om een felbegeerde podiumplek in het eindklassement van het RunX Haarlem Cross Circuit 2023/2024.

Er zijn vier verschillende afstanden; 9,6km, 6,4km 3,2km en de 1,2km. De 9,6km is een wedstrijdafstand voor heren en voor dames is dat de 6,4 km. De jeugd, geboren in 2013 of later, en G-atleten van alle leeftijden, kunnen deelnemen aan de 1,2 km run. Voor de oudere jeugd is er een uitdagende 3,2 kilometer cross door het bos. Wil je als recreant graag een korte afstand rennen? Dan is deze 3,2 km ook een leuke uitdaging

Voor meer informatie en om je in te schrijven, bezoek de website www.beeckestijncross.nl. De voorinschrijving sluit op 24 januari 2024. Na-inschrijving is mogelijk op de dag zelf in de kantine van VV IJmuiden, vanaf 09.15 uur tot maximaal 15 minuten voor de start van de gekozen afstand.

Dit bericht is eerder verschenen op: HaarlemNieuws.nl