In de afgelopen drie nieuwsbrieven hebben we aandacht besteed aan de verhalen die hij over Beeckestijn geschreven heeft. In de vorige nieuwsbrieven werd het verhaal over Catharina en Anna Maria Boreel en Willem François Boreel verteld en over tuinarchitect Johan George Michael.
 De heer Ton van Oosterom is op 1 juni 2023 op 94-jarige leeftijd overleden. Onze herinnering aan hem blijft zeker bestaan, mede door zijn prachtige historische verhalen.
Verscholen in het groen, terzijde van het Slingerduinlaantje te IJmuiden, ligt achter een fraai smeedijzeren hek de familiebegraafplaats van de Boreels in Kennemerland. De meeste van de hier begraven stoffelijke resten en ook het smeedijzeren hek, zijn in 1948 vanaf een andere plek in IJmuiden hiernaar toe gekomen. De naam de Kickvorsch is ouder dan de doden. Hij was verbonden aan een eeuwenoude boerderij die stond in dat deel van Kennemerland waar in de negentiende eeuw IJmuiden is ontstaan. Ook de begraafplaats zelf was daar in 1882 gevestigd, waarbij de naam werd gewijzigd in De Kikvorsch. Thans vindt men aan de Slingerduinlaan de grafstenen van een aantal leden van de familie Boreel en hun verwanten.

De verhalen op een rij:

Een stukje geschiedenis van Beeckestijn (1/4) Catharina en Anna Maria Boreel
Een stukje geschiedenis van Beeckestijn (2/4) Willem François Boreel
Een stukje geschiedenis van Beeckestijn (3/4) Johan George Michael
Een stukje geschiedenis van Beeckestijn (4/4) Van boederdij tot dodenakker