Uitvaarten worden steeds vaker gezien als een viering van het leven; een eervol en waardig, maar vooral ook persoonlijk afscheid. Bij het organiseren van een uitvaart komt veel kijken, en omdat we er niet dagelijks mee te maken hebben is vaak onbekend welke mogelijkheden er zijn om een uitvaart bijzonder en persoonlijk te maken. Daarom organiseert Hendrick de Keyser Monumenten in samenwerking met Brasserie Beeckestijn jaarlijks een open dag op Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid, waar geïnteresseerden zich kunnen laten informeren over de mogelijkheden die de prachtige buitenplaats biedt op het gebied van uitvaarten, condoleances en herinneringsdiensten.

Tijdens de Open Afscheidsdag op de buitenplaats zijn de verschillende ruimtes voor een uitvaart te bezoeken, en kunnen allerlei vragen worden beantwoord over de opties voor een persoonlijk afscheid. Vragen als mag ik zelf een locatie kiezen van een afscheid? Is een condoleance verplicht? Hoeveel mensen kan ik uitnodigen? Zijn er verschillende kisten? Of alternatieven voor een kist? 

Inspiratie

Door de aanwezigheid van diverse uitvaartorganisaties en leveranciers kan bovendien inspiratie worden opgedaan voor een bijzondere uitvaart, of bijvoorbeeld een blijvende herinnering. Denk aan afscheidsfotografie, of een op maat gemaakt aandenken. Een voorbeeld hiervan zijn de prachtige ‘koesters’; mini urnen, as-hangers en gedenkdozen gemaakt van natuurlijke materialen, die je helpen om het verlies van een dierbare te dragen. De koesters zijn er in verschillende vormen en maten, zodat je om je hals dragen of op een speciale plek in je huis kunt bewaren.    

Dinsdag 17 oktober

De Open Afscheidsdag vindt plaats op dinsdag 17 oktober 2023. Tussen 15:00 – 19:00 uur bent u van harte welkom om Buitenplaats Beeckestijn te bezoeken en van ons te horen en te zien wat de mogelijkheden zijn. Langskomen is geheel vrijblijvend en kosteloos. Aanmelden hoeft niet, maar mag wel, zodat we ons kunnen voorbereiden op uw komst. Dat kan via locatiehuren@hendrickdekeyser.nl