Sinds dinsdagmiddag 18 juli is Beeckestijn weer helemaal open voor bezoekers!

De storm van 5 juli richtte een ravage aan op Buitenplaats Beeckestijn. Het gebied moest voor de veiligheid afgesloten worden voor bezoekers. Dat dat voor veel mensen moeilijk was, zagen de boswachters helaas aan de linten en afzettingen die kapotgetrokken of opzij gezet werden. Er is direct na de storm met man en macht gestart met het wegzagen van alle bomen die omgegaan waren. Vrijwilligers en collega-boswachters van Natuurmonumenten elders uit het land hielpen daarbij. Al het andere werk werd hiervoor opzij gezet. Daarna kon de aannemer met een hoogwerker de losse takken hoog uit de bomen halen. Het hout is op hopen gezet en zal afgevoerd worden.

Sinds dinsdagmiddag 18 juli is Beeckestijn weer helemaal open voor bezoekers!

Volgende stap is het maken van een herstelplan waarin bepaald wordt welke laanbomen wanneer worden herplant. Dat wordt stuk voor stuk bekeken. Ook de slangenmuur in de neobaroktuin is zwaar beschadigd door gevallen bomen en moet hersteld worden. Dit is werk wat door een deskundige restaurateur uitgevoerd moet worden, met speciale specie.

Wil je Natuurmonumenten helpen nieuwe laanbomen en het herstel van de slangenmuur te financieren?

Dit artikel is eerder verschenen op de website van Natuurmonumenten.