Voor de imposante buitenplaats Beeckestijn, één van de weinige in zijn geheel bewaarde 18e -eeuwse ‘buitens’ in Velsen Zuid, zijn we op zoek naar ‘n enthousiaste kernvrijwilliger die onze bezoekers gastvrij ontvangt.

Wat vragen we?

Als kernvrijwilliger heb je dezelfde taken als de gastheren/dames, maar heb je aanvullende verantwoordelijkheden. Je kunt het huis openen en afsluiten, weet wat te doen bij problemen en bent het aanspreekpunt voor je collega-vrijwilligers. Tijdens je dienst bent jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het Museumhuis. Specifieke voorkennis is niet nodig, interesse in architectuur en/of de geschiedenis van de regio is gewenst.

Kernvrijwilligers zijn in het bezit zijn van het certificaat BHV (bedrijfshulpverlener). De cursus wordt aangeboden door Hendrick de Keyser Monumenten. Je bent minimaal 2 dagen per maand beschikbaar (van donderdag t/m zondag).

Wat bieden we je als kernvrijwilliger?

Een gezellig en hechtteam van gastheren/dames, rondleiders en vijf collega kernvrijwilligers. Je ontvangt een persoonlijke toegangspas waarmee je toegang hebt tot alle Museumhuizen van Hendrick de Keyser Monumenten in heel het land en je kunt deelnemen aan een interessant lezingenprogramma. Als kernvrijwilliger ontvang je een vaste onkostenvergoeding van 31 euro per dag (inclusief reiskosten).

Voor meer informatie mail je naar a.deleeuw@hendrickdekeyser.nl. Graag nodigen we je uit voor een vrijblijvend informatief gesprek op onze mooie buitenplaats.  Voor meer informatie over Hendrick de Keyser Monumenten, kijk op de website: www.hendrickdekeyser.nl.

Tot ziens,  Annelies de Leeuw, coördinator Museumhuis Beeckestijn.