Museumhuis Beeckestijn gaat per 1 april weer vaker open. In de zomeropenstelling is het hoofdhuis weer geopend op donderdag en vrijdag. Het museumhuis was de wintermaanden noodgedwongen deels gesloten vanwege de hoge energielasten. Museumhuis Beeckestijn is nu geopend op donderdag, vrijdag van 11-15 uur, en op zaterdag en zondag van 11-16 uur. Kom jij langs?

Kom binnen in het mooiste ‘buiten’ van de regio Amsterdam

Buitenplaats Beeckestijn is één van de weinige, grote 18de -eeuwse buitens aan de rand van de Kennemerduinen, die in zijn geheel bewaard is gebleven. Op deze imposante buitenplaats met pronkgevel in de stijl van Lodewijk-XIV, waarop de wapenschilden van de opdrachtgevers prijken, brachten rijke Amsterdammers hun zomermaanden door.

Kom je langs op de buitenplaats Beeckestijn, dan waan je je een rijke Amsterdamse regent, zoals de familie Trip, Boreel of Corver. Wandel door de lange marmeren gang met prachtig stucwerk, bewonder de schilderijen in de stijlkamers, met elk hun eigen kleur en stijl, of schuif aan tafel in de gezellige historische keuken. Volg dan de voetsporen van de bewoners van weleer naar de unieke collectie tuinen.

Groepsrondleidingen

Met het doorbreken van de lente is de unieke collectie tuinen op zijn mooist. Van dinsdag t/m zondag is een rondleiding door huis en tuinen mogelijk voor groepen vanaf 6 personen. Deze rondleidingen vinden plaats op aanvraag, via een e-mail naar t.renirie@hendrickdekeyser.nl.

Openingstijden

Museumhuis Beeckestijn van Hendrick de Keyser Monumenten is geopend op donderdag van 13.30 – 16.00 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 16.00 uur.