Opent u de deuren van een van de best bewaarde 18de -eeuwse buitenplaatsen van Nederland? 

In het mooie Museumhuis Buitenplaats Beeckestijn is Vereniging Hendrick de Keyser op zoek naar enthousiaste kernvrijwilligers die de bezoekers gastvrij willen ontvangen. De vrijwilligers zorgen dat iedere bezoeker zich thuis voelt in het Museumhuis.

Buitenplaats Beeckestijn is één van de best, in zijn geheel, bewaard gebleven van Nederland. De tuinen zijn thans in bezit van de Vereniging Natuurmonumenten en de gebouwen van Vereniging Hendrick de Keyser.

Vacature Kernvrijwilligers – Hendrick de Keyser

Kernvrijwilliger

Als kernvrijwilliger open je de deur voor gasten, scant de tickets. Je vertelt meer over het huis als een bezoeker vragen heeft en knoopt een praatje aan in de historische keuken. Daarnaast open je het huis in de ochtend en sluit je in de middag het huis weer af. Je weet wat te doen bij problemen en je bent aanspreekpunt voor je collega-vrijwilligers. Tijdens je dienst ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het Museumhuis.

Wat bieden we je als Kernvrijwilliger

Hendrick de Keyser biedt vrijwilligers een werkplek in dit bijzondere huis, samen met andere gezellige vrijwilligers. Je ontvangt een persoonlijke toegangspas waarmee je toegang hebt tot alle Museumhuizen van de Vereniging in heel het land. Ook kun je deelnemen aan een interessant lezingen programma. Als kernvrijwilliger ontvang je een vaste onkostenvergoeding van €15,50 per gewerkt dagdeel (inclusief reiskosten). Onze vrijwilligers vinden het werk vooral zo leuk door de combinatie van de afwisselende bezoekers in het Museumhuis.

Wat vragen we?

Hendrick de Keyser zoekt vrijwilligers met goede sociale en communicatieve vaardigheden. Als kernvrijwilliger ben je 1 of 2 dagdelen per week beschikbaar (donderdag t/m zondag). Alle kernvrijwilligers krijgen een opleiding tot Bedrijfshulpverlener aangeboden van de Vereniging. Specifieke voorkennis is niet nodig, interesse in architectuur en/of de geschiedenis van de regio is gewenst. Daarnaast ben je woonachtig in de gemeente Velsen en omstreken.

Over Hendrick de Keyser Monumenten

‘Hendrick de Keyser’ zet zich al sinds 1918 in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen én hun interieur. De vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan. Het zijn stuk voor stuk sprekende voorbeelden van de architectuur of wooncultuur van een bepaalde periode.

De collectie omvat inmiddels 439 panden en complexen, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa’s, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 115 plaatsen in heel Nederland.

De huizen blijven behouden door ze te gebruiken. Zo worden veel van de panden verhuurd als woonhuis of als bedrijfspand. Andere huizen zijn te huur als vakantiehuis (Monument & Bed) of je kunt er trouwen, vergaderen of een bijeenkomst organiseren. Een dertiental bijzondere panden, verspreid over Nederland, is te bezoeken als museumhuis. Samen vertegenwoordigen de museumhuizen 500 jaar nationale woongeschiedenis.

Momenteel werken we met ruim 80 mensen, verdeeld over drie directies, aan het behoud, beheer én de toegankelijkheid van de mooiste huizen van Nederland.

Museumhuizen

Uniek in de museumhuizen van Hendrick de Keyser is dat je de huizen echt mag gebruiken zoals de bewoners dat ooit ook deden. Open er gerust de kastjes en gluur achter deuren. Ontdek de geheime gangen in Huis Van Eysinga, drink een heerlijk kopje thee op de authentieke chaise longue in Huis De Quack, of proef de versgebakken koekjes in de oude keuken van Huis Bartolotti. Je voelt je echt thuis in de museumhuizen van Hendrick de Keyser. En vanzelfsprekend vervullen onze vrijwilligers hierin een belangrijke rol.

Meer informatie over onze museumhuizen vind je op www.museumhuizen.nl

Solliciteer

Aanmelden voor een vrijblijvend introductie gesprek als (kern)vrijwilliger op Buitenplaats Beeckestijn ? Stuur je motivatie naar a.deleeuw@hendrickdekeyser.nl o.v.v. vacature (kern)vrijwilliger en we komen graag met je in contact.