Ontdek de grandeur van deze unieke ‘Hollandse’ buitenplaats uit de 18de eeuw. Bewonder de stijlvolle kamers en geniet van de unieke tuinen. Kom langs deze zomer!

Stap binnen in 1717 bij Buitenplaats en Museumhuis Beeckestijn

Huis Beeckestijn is één van de weinige, in zijn geheel bewaard gebleven, grote buitens die aan de duinrand in Kennemerland werd gesticht als zomerverblijven van Amsterdamse regenten. Diverse rijke families hebben dit “buiten” bewoond. Elke kamer is stijlvol ingericht en ademt zijn eigen sfeer.

Kijken met al je zintuigen

Geniet van de mooie grijswit marmeren vloer van het hoofdhuis, of van de beelden van stucwerk die ontworpen zijn door één van de meest gevraagde decoratieve kunstenaars van die tijd.

Uniek is dat je geen bordjes vindt met “niet aanraken” of spullen in vitrines. Je mag al je zintuigen inzetten om te beleven hoe de regenten uit de hoofdstad hier hun zomers doorbrachten en hebben gewoond. Je waant je letterlijk één van hen. Je mag de kasten openen om te kijken wat er in zit of plaats nemen op de bank in een van de stijlkamers of aan de keukentafel.

Meer dan stenen

Het Huis heeft prachtige zichtlijnen naar de grootse en unieke tuin waar je heerlijk kunt wandelen. In de tuin zijn twee historisch belangrijke stijlvormen naast elkaar te zien: een strak geometrisch aangelegd deel volgens de Franse barok en een speels, meer natuurlijk Engels landschapspark. In de tuinen zijn veel elementen van historische waarde te vinden zoals de slangenmuur en de bloemenwaaier. Ook twee koetshuizen aan weerszijde van het hoofdhuis en een kapelwoning helemaal aan het einde van het park maken onderdeel uit van de buitenplaats.

Juli & augustus open

Buitenplaats Museumhuis Beeckestijn is de hele vakantie open op vrijdag t/m zondag van 11-16 uur. Voor adres en prijzen kijk je op: