Op dinsdag 6 juli jl. kwamen Natuurmonumenten, Restauratie Atelier Paff en de Vrienden van Beeckestijn bijeen rond het beeld Lucretia. Begin vorig jaar is het beeld schoongemaakt, maar door weer en wind is het beeld langzaam groen aan het worden. Hoe onderhoud je het beeld en wat zou de beste plek zijn?

In 2015 is het beeld Lucretia geschonken aan Beeckestijn en door Natuurmonumenten in beheer genomen. Het beeld is een legaat van de heer Fries Berkhout, bij leven o.a. provinciaal museumconsulent en tijdelijk directeur van Beeckestijn. Fries Berkhout had de wens het beeld in de kruidentuin te plaatsen. Maar door het weer én de plek onder de boom raakt het beeld snel vervuild.

Begin 2020 hebben de Vrienden een grote schoonmaakbeurt aangeboden en is Atelier Paff ingeschakeld om Lucretia schoon te maken. Na afloop was ze weer prachtig wit. Zie hier de foto’s van voor en na de schoonmaakbeurt.

Natuurmonumenten en Restauratie Atelier Paff kijken nu samen naar een plan om Lucretia goed te onderhouden. Ook wordt gekeken naar een ander plek in de kruidentuin, zodat ze niet meer onder de boom staat. We houden u hiervan op de hoogte.