Op 10 april vond een unieke Foodrally plaats langs verschillende unieke horecagelegenheden en locaties in Heemstede en Velsen. Deelnemers reden langs vier verschillende horecagelegenheden en kregen daar één gang voorgeschoteld. Die werd gegeten vanuit de auto. Met de route werkten Landgoed Groenendaal, Villa Westend, Brasserie Beeckestijn en Landgoed Duin & Kruidberg samen.

Deelnemers startten bij Landgoed Groenendaal met een eerste gang vanuit de auto. Vervolgens reden zij via verschillende bezienswaardigheden naar Villa Westend. Eenmaal aangekomen kregen ze daar de tweede gang. Na een korte stop vervolgde men de route naar Brasserie Beeckestijn. De auto’s mochten direct doorrijden naar de brasserie om hun gang op te halen. Voor het dessert reed men door de mooie stukjes van Velsen door naar Landgoed Duin & Kruidberg. Daar werd de route afgesloten met een unieke drive-trough door het koetshuis Nova Zembla.

Met de route werden mooie bezienswaardigheden van de omgeving uitgelicht. Dit moest allemaal bijdragen aan de unieke en betekenisvolle ervaring. De foodrally was een initiatief van Landgoed Duin & Kruidberg omdat zij het belangrijk vinden om verbonden te blijven met de gasten. De horecagelegenheden hopen deze binnenkort weer te kunnen verwelkomen in het restaurant of op het terras. “We mogen de gasten nu niet in het restaurant ontvangen, maar we willen graag laten zien wie wij zijn,” aldus Amber Timmers, marketingcoördinator bij Landgoed Duin & Kruidberg.

Suzanne Ammerlaan van Brasserie Beeckestijn benadrukt dat het hier niet persé om omzet ging. “We vinden het vooral ontzettend leuk om te organiseren en weer bezig te zijn.” Deelnemers reageerden in ieder geval enthousiast over de unieke ervaring en het eten in de auto. De rally was vooralsnog een eenmalige gelegenheid.

Dit artikel verscheen eerder op rtvseaport.nl.