​Bolacacia’s voor buitenplaats Beeckestijn

Wat buitenplaats Beeckestijn bijzonder maakt, is de grote variatie aan tuinstijlen. Je kunt er wandelen door het prachtige parkbos of de strakke, geometrische tuinen. Als trotse beheerder werkt Natuurmonumenten sinds 2011 aan het uitvoeren van een versterkingsplan voor Beeckestijn. Met dit plan onderstrepen we de cultuurhistorische waarde van de buitenplaats en verbeteren we eveneens de recreatieve mogelijkheden in het park. Elk jaar worden een paar dingen aangepakt en verbeterd.

Eén van de geliefde siertuinen op Beeckestijn is de neobaroktuin naast het zuidelijk koetshuis. Deze tuin vormt de tegenhanger van de kruidentuin aan de andere zijde van het voorplein. In de neobaroktuin vind je een vijver, verschillende bloemperken, een slangenmuur en een prachtige berceau (beukenhaag).

Aan de linkerzijde in de neobaroktuin willen we dit voorjaar, parallel aan de slangenmuur, tien nieuwe bolacacia’s aanplanten. De boompjes die er stonden, zijn door de jaren heen verdwenen. Bolacacia’s hebben een stamhoogte van ongeveer 2 meter met daarop een bol van frisgroen blad. De stammen groeien niet of nauwelijks in hoogte, maar de bol wel. De vorm wordt behouden door regelmatig snoeien. De vorm en de kleur en de plaatsing van deze bolacacia’s zal de siertuin het hele jaar door een mooie uitstraling geven!

Help mee en steun Beeckestijn met het planten van een boompje. Voor €250 sponsort u een bolacacia en helpt u ons om de neobaroktuin op Beeckestijn nóg mooier te maken! Als dank organiseren we later dit jaar een exclusieve rondleiding voor alle sponsoren. Geniet u van Beeckestijn en wilt u ons steunen? Neem dan contact op met Natuurmonumenten via beeckestijn@natuurmonumenten.nl