Boswachters roepen in den lande op om geen afval achter te laten in de natuur. Sinds de huidige lockdown merkt men, dat er meer wandelaars de natuur intrekken, maar een deel niet weet, hoe om te gaan met hun afval en het gewoon maar ergens dumpt. 

Ook zaterdag en zondag trokken veel wandelaars en hondenbezitters in Velsen de natuur in, bij wijze van noodzakelijk ommetje. Met als gevolg overvolle vuilnisbakken op Buitenplaats Beeckestijn. Lege drankverpakkingen en tientallen coffee-to-go bekers werden naast de volle bakken in het bos achtergelaten. 

‘Erger u niet maar verbaas u slechts’, zal de wandelaar gedacht hebben die dinsdag bij elke afvalbak het zwerfvuil verzamelde en in de vuilniszakken ophing aan de overvolle bakken. Een mooie actie van de onbekende opruimer, een voorbeeld voor een ieder die de natuur in Velsen een warm hart toedraagt.

Foto: Arita Immerzeel en dit artikel verscheen eerder in de Jutter.