De fontein in de spiegelvijver van Beeckestijn is ooit geschonken door de Vrienden van Beeckestijn. Vanwege eventuele vorst wordt deze fontein elk najaar uit het water gehaald en in het voorjaar weer terug geplaatst.

Op dinsdag 10 november was het weer zover.  De fontein drijft en is met drie staalkabels verankerd en door eraan te trekken wordt de fontein naar de kant gebracht. Deze keer ging dat niet omdat de stroomkabel ergens onder water vast zat waarschijnlijk in de wortels van de uitbundig aanwezige waterplanten. Vrijwilligers van Beeckestijn hebben eerst een poging gewaagd vanuit een bootje van Natuurmonumenten

Daarmee lukte het ook niet. Daarna is de hulp ingeroepen van de Brandweer Velsen vanuit de nabij gelegen brandweer kazerne.

Deze mannen wilde Beeckestijn wel helpen. Dankzij hun spontane inzet werd de kabel opgevist en kon de fontein de winterstalling in. Het is heel mooi dat de brandweer de vrijwilligers van Beeckestijn direct te hulp schoot. Veel dank daarvoor.

Verslag van Frans Delwel.