Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is een uniek stukje Nederland. Wandelend door het romantische parkbos in landschapsstijl of door de strakke, geometrische tuinen vind je hier veel elementen van historische waarde. Buitenplaats Beeckestijn is met de gebouwen, tuinen en het hele parkbos een rijksmonument. De buitenplaats is – zéker ook nu, in tijden van corona – een ideale plek om even tot rust te komen.

Aanslag op regulier jaarbudget

Begin november werd de zeldzame en bijzondere slangenmuur in de klassieke kruidentuin ernstig beschadigd door vandalisme. Omdat deze schade niet door de verzekering gedekt werd, betekende het herstel voor Natuurmonumenten, als beheerder van de buitenplaats, een aanslag op het reguliere jaarbudget.

Vrienden van Beeckestijn financieren herstel

Doordat de Vrienden van Beeckestijn de herstelkosten voor hun rekening namen, hebben we de monumentale slangenmuur gelukkig snel kunnen laten restaureren.

Eerdere herstelprojecten waar de Vrienden van Beeckestijn een bijdrage aan leverden zijn o.a. de restauratie van de vijverkom en de aanschaf van de fonteininstallatie, de bankjes in de bloemenwaaier en een sokkel voor het standbeeld van Lucretia in de kruidentuin.

Zie eerdere projecten >>

Dit bericht is ook gepubliceerd op Natuurmonumenten.nl.