Voor corona verzorgden eigenaren Susanne en Michel van Brasserie Beeckestijn in Velsen-Zuid ontbijt, lunch, diner, borrels en evenementen. Tijdens de horecasluitingen hebben ze van de nood een deugd gemaakt en ’Beeckestijn To Go’ in het leven geroepen: drankjes en huisgemaakte zoetigheden bij het uitgifteraam pal naast de hoofdentree van de brasserie.

 

 

De ’menukaart’ is divers: je kunt kiezen uit verschillende warme dranken als thee, koffie en warme chocomel. Daarnaast zijn er huisgemaakte zoete snacks als brownies, boterkoek, muffin en appeltaart in de aanbieding. En de klant die trek heeft in iets hartigs, kan kiezen uit warme snacks als panini, een saucijzen- of kaasbroodje en soep.

„Er staan wat bankjes hiervoor waar je het kunt nuttigen”, zegt Susanne. „Met mooi weer zoeken mensen ook wel een plekje uit in de tuinen van de buitenplaats. Ze vertelt dat ze heeft gemerkt dat de afhaalservice past bij het thuiswerken: „We worden meegenomen in een rondje wandelen tussen de middag. We zijn het praatje bij de koffieautomaat geworden, mensen ontmoeten elkaar hier.” Michel: „Onze insteek is steeds geweest: wat mag en kan er wel? Bij de eerste horecasluiting dit jaar gingen we bijvoorbeeld kijken wat we nog aan grondstoffen op voorraad hadden en gingen vervolgens nadenken over producten voor een afhaalservice. Zo ontstond onder andere ’het koekje van eigen deeg’, stukken boterkoek in een zakje. Dat loopt goed.”

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Noord Hollands Dagblad.

Meer informatie over de huidige mogelijkheden: https://brasseriebeeckestijn.nl/