Persbericht van natuurmonumenten

Op buitenplaats Beeckestijn is onlangs weer een enorme tak uit een grote beuk naast de vijver ter hoogte van het hondenlosloopveld gewaaid. Deze was dwars over het wandelpad terechtgekomen. Bij het opruimen constateerden de boswachters helaas dat de boom ernstig ziek is. De beuk, met een geschatte leeftijd van zo’n 250 jaar, is van binnen helemaal hol.

Omdat de boom dicht naast het pad staat en er een grote kans is dat er nog meer zware takken uitvallen, is dit pad nu voor de veiligheid van de bezoekers afgezet. Deze beuk is helaas niet meer te redden, dus zodra het broedseizoen voorbij is (1 augustus), moet deze boom aangepakt worden. Alle takken boven het grote gat zullen worden verwijderd, maar het onderste deel van de boom laten we staan. De holtes in de boomstam bieden een perfecte schuil- of broedplaats aan vogels, eekhoorns, boommarters of vleermuizen.
_
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Eveline Blok,
e.blok@natuurmonumenten.nl,
06-82093135