CULTUURHISTORISCHE PARELTJES OP BEECKESTIJN

In het weekend van 14 en 15 september opent Natuurmonumenten haar landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien voor het grote publiek tijdens de Open Monumentendag.

Het landelijke thema van dit jaar is ‘plekken van plezier’; naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier?Buitenplaats Beeckestijn was vroeger een buitenverblijf voor welgestelde kooplieden uit Amsterdam, die hier hun zomers doorbrachten. Per boot kwamen ze over het Wijkermeer naar Velsen, om hier de drukte van de stinkende stad te ontvluchten.

Door de jaren heen heeft iedere bewoner zijn stempel gedrukt op het uiterlijk van de buitenplaats. Zo ontstond er een unieke verzameling tuinstijlen, waar u nu van kunt genieten!
Op zaterdag 14 en zondag 15 september nemen onze gidsen u van 13:30-15:00 uur mee op een wandeling langs tuinstijlen uit verschillende tijden op buitenplaats Beeckestijn. Kom genieten van de cultuurhistorische pareltjes van het prachtige Beeckestijn, zoals de bloemenwaaier, slangenmuur, neobaroktuin, schulpvijver, ijskelder en kapelwoning.

Aanmelden voor de rondleiding is verplicht.
Dit kan via:
www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/buitenplaats-beeckestijn
Of kijk in de activiteitenkalender van Natuurmonumenten www.natuurmonumenten.nl.
Leden van Natuurmonumenten krijgen vanzelfsprekend korting op deze informatieve wandeling.

In het kader van de Open Monumentendagen is op zaterdag 14 september het hoofdhuis van buitenplaats Beeckestijn van 11:00-16:00 uur toegankelijk voor publiek.