Na een sluiting van twee maanden gaat het huis op 1 maart 2019 weer open. Zoals bekend, gaat het grote huis van buitenplaats Beeckestijn onderdeel worden van het Museumhuizen plan van de eigenaar, Vereniging Hendrick de Keyser (HdK). Achter de schermen wordt daar hard aan gewerkt. Beeckestijn wordt in eerste instantie een ‘Museumhuis Verdieping’ dat ondersteunt wat in HdK Museumhuizen te zien is.

In Beeckestijn zal de nadruk komen te liggen op interessante facetten, zoals bijvoorbeeld het stucwerk, de slaapkamer boven en de bijzondere marmeren vloer in de hal.
Uitgangspunt van het HdK team, dat aan Beeckestijn werkt, is dat wat er te zien is ook  moet kloppen. Daarom is er nu een onderzoek gaande om de functies van de verschillende ruimtes te bepalen.

Beeckestijn gaat 1 maart aanstaande weer open voor bezoek. Het huis is geopend voor bezoekers van donderdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur. De inrichting is dan voorlopig klaar, voor bezoekers weer interessant en voor de vrijwilligers weer een mooie taak weggelegd. De presentatie van het Museumhuis-verdieping Beeckestijn volgt later. Het plan is dat Beeckestijn eind mei 2019 als ‘Museumhuis- verdieping’ opent.

Bron: Stichting Beeckestijn