Tot grote spijt van iedereen die met Mike van Leeuwen heeft samengewerkt heeft onze Tuinbaas een nieuwe uitdaging gevonden. Per 1 juli 2018 verliet hij na vijf jaar Natuurmonumenten, en ging per die datum aan de slag als Regiomanager bij de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.
Hij heeft zich in die vijf jaar ontpopt als ‘De Boswachter van Beeckestijn’. Mede door zijn betrokkenheid en inzet heeft Beeckestijn meer glans gekregen en zijn de afgelopen jaren bijzondere elementen als het Centraal Plateau, de reposoirs, de Schulpvijver en de Bloemenwaaier versterkt. De kruidentuin ligt er fantastisch bij met een heuse bijenstal en een groot aantal vrijwilligers is actief in de tuinen van de buitenplaats.

Op 21 juni 2018 was, onder het genot van een hapje en drankje, het afscheid van Mike.
Gebiedsmanager Aad Pander, vrijwillige tuinbaas Kees de Man en imker Ad van Nood bedankten hem en zullen de fijne samenwerking erg gaan missen. Van de Vrienden kreeg Mike een mooi ingelijste afbeelding van het Haarlems Klokkenspel. Dit is een van de stinzenplanten waaraan Mike bijzonder veel zorg heeft besteed. Ook wij gaan hem missen en wensen hem veel succes in zijn nieuwe baan.

(Bron: Natuurmonumenten; foto Corrie Kroon)