Werkzaamheden:

Bovenrand van de Vijverkom opnieuw metselen. Scheuren dichten en opnieuw plaatsen van de hardstenen hoekblokken. Vervangen afvoer naar de Alenbeek. Verplaatsen van de vier hardstenen banken zonder rugleuning naar benedenpad. Plaatsen van twee nieuwe zitbanken met rug- en armleuning aan het bovenpad.

Sponsoring, schenking:

Vijverkom: Gemeente Velsen, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting Vrienden van Beeckestijn.
Banken:     In 2015 twee nieuwe zitbanken geschonken door de Vrienden van Beeckestijn bij de opening van de gerestaureerde Vijverkom. In 2016 twee identieke nieuwe zitbanken geschonken door de Vrienden van Beeckestijn ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum.

Oplevering:

Op 15 november 2015 werd de Vijverkom feestelijk geopend door Jacob Boreel (Fred Rosenhart) en Agneta Boreel Munter (Arma Klaassen). De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Robert Te Beest.

Bijzonderheden:

Natuurmonumenten is ontzettend blij met deze giften en dankt iedereen die hieraan heeft bijgedragen om dat zij als Vereniging naast haar reguliere beheer- en onderhoudstaken niet veel eigen geld in herstelprojecten kan steken.

Opdrachtgever:

Vereniging Natuurmonumenten